BATMAN / MERKEZ - Şair Abdulvahap Akbaş İlkokulu

May

Okulumuz Rehber öğretmeni İlknur Demirel tarafından velilerimize "AKRAN ZORBALIĞI" konusunda bilgilendirme semineri verildi.

Nis

Anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde Batman İl Jandarma Komutanlığının, Jandarmanın Tanıtım Faaliyetleri etkinliğine katıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutladık.

Nis

3-A Sınıfı öğencilerimiz Öğretmenleri Ahmet Faruk ULUŞIK refakatinde Borsa İstanbul Belde İlkokulu Halı sahasında futbol maçı yaptı.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde öğrencilerimizle pasta kestik.

Nis

Okulumuz 2-B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri İrem İŞIK rehberliğinde  Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Kitap Okuma Noktasını ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz Kitap Okuma Noktası tarafından yapılan faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alıp; kitap okuma etkinliği yaptılar.

Nis

Batman Aile ve Sosyal hizmetler Müdürlüğünden Sosyal Hizmet uzmanı Yusuf Aktı öğrencilerimize  Aile ve Sosyal hizmetler müdürlüğünün ve Sosyal Hizmet Uzmanlarının  çalışma alanlarından bahsetmiştir.

Mrt

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Esen TUNÇ tarafından öğrencilerimize Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi konulu seminer verildi.

Mrt

Eğitmci yazar Behçet GÜLENAY "Okur-Yazar Buluşması" kapsamında okulumuz öğrencileri ile bir araya geldi.

Mrt

Recycle With STEAM (STEAM ile Geridönüşüm) eTwinning Projemizde Karışık okul takımları İşbirlikçi ortak çalışmalarına öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını kullanarak katıldı.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü okulumuzda öğrewncilerimizin katılımı ile coşkuyla kutlandı.

Mrt

Milletimizin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası'nda okulumuzda tüm öğrencilerimize AFAD Eğitmenleri tarafından  "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftasında okulumuzda personel ve öğrenci yapıldı. Tatbikatta personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında eğitim verildi.